Львівський обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи

🌟 ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ЗИМОВОГО ФОЛЬКЛОРУ «НОВА РАДІСТЬ СТАЛА. РОЗКОЛЯДА»

🦁 7 січня 2024 року у м. Львові на проспекті Свободи відбувся обласний фестиваль зимового фольклору «Нова радість стала. Розколяда».

🎵 Захід розпочався із спільної коляди (диригент – спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, заступник директора Львівського фахового коледжу культури та мистецтв Руслан Ляшенко).

🎤 Ведучий та режисер свята, заслужений діяч мистецтв України Юрій Чеков по черзі представляв чудові аматорські колективи, які привезли до міста Львова свої різдвяні програми. Цього дня виступили колективи із: Славської, Старосамбірської, Турківської, Дрогобицької, Журавненської, Добротвірської, Радехівської, Буської, Белзької, Перемишлянської, Мурованської, Кам’янка-Бузької, Красненської, Новояричівської, Зимноводівської, Давидівської, Сколівської, Жовківської та Львівської територіальних громад.

🎨 В межах дійства тривала виставка різдвяних звізд та виставка творів майстрів народного мистецтва на різдвяну тематику.

▪ У чарівній атмосфері засніженого міста Лева відбулося надзвичайне свято зимового фольклору. Попри примхи зими серця львів’ян та гостей міста повнилися теплом, билися у такт мелодій колядок.

▪ На сцені фестивалю буяли таланти творчих колективів, вражаючи глядачів унікальністю свого виконання та відданістю українській культурі. Всі учасники фестивалю стали не лише виконавцями, але й відправили глядачів у магічну різдвяну мандрівку, де відчувалася душа українського народу.

❤️ Серце Львова розквітало кольорами, коли учасники фестивалю вийшли на сцену, одягнені у чарівні автентичні народні костюми, тримаючи у руках барвисті різдвяні звізди. Невпинний танець сніжинок навколо створював враження, ніби сама зима прийшла нас привітати!

🤝 Щиро дякуємо усім учасникам фестивалю, котрі, не зважаючи на снігові замети та мороз, принесли свій вогник душі у це свято.

💪 Впевнені, що проведення фестивалю «Нова радість стала» стане доброю традицією, яка буде нагадувати нам про наше коріння та вміння радіти життю за будь-якої погоди!

🤝 Дякуємо за вашу участь, ваш талант і вашу любов до народної культурної спадщини!

🇺🇦 Щиро дякуємо воїнам ЗСУ за захист та свободу! 🇺🇦

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.