Львівський обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи

СЕМІНАР ДЛЯ МАЙСТРІВ НАРОДНИХ ХУДОЖНІХ ПРОМИСЛІВ в смт ОПІШНЯ на ПОЛТАВЩИНІ. ДЕНЬ І

29 липня 2021 року за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з питань мистецтва та мистецької освіти методист з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва КЗ ЛОР ЛОЦНТ і КОР Михайло БОНДАР взяв участь у семінарі для майстрів народних художніх промислів, що проходив на базі Центру популяризації гончарської спадщини смт Опішня, Полтавської області.

В межах першого дня семінару присутні долучились до дискусійної панелі на тему: “Державна політика у сфері народних художніх промислів: напрями та особливості реалізації”.

Продовжили у формі тренінгу від Інни Пахомової, координатора Creative Spark Poltava, Директора Інституту проектів та інновацій ПУЕТ, тема: “Розвиток креативного підприємництва на прикладі народних художніх промислів”.

За час тренінгу вдалося розібратися із термінами “культурні” і “креативні” індустрії, “креативне підприємництво”, “креативна економіка”, розкрили цілі програми ЄС “Культура і креативність”.

Прослухали міні-лекцію “Процес креативного підприємництва в сфері народних художніх промислів. Приклади успішних проектів крафтових індустрій”:

а) характеристика етапів підприємництва;

б) успішні кейси монетизації продуктів креативних індустрій.

Прослухали міні-лекцію “Процес креативного підприємництва у сфері народних художніх промислів. Пошук ідеї”:

а) пошук та валідація ідей;

б) процес втілення бізнес-ідей.

Окрім цього дізнались про:

– 12 креативних секторів України;

– 34 КВЕДи креативних індустрій;

– вивчили досвід народних майстрів Великої Британії;

– визначили що АВТЕНТИЧНІСТЬ – важливий драйвер росту;

– відзначили зростання кількості молодих споживачів.

В межах семінару учасники події мали змогу оглянути експонати Музею мистецької родини Кричевських, побували в Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному, ознайомились із процесом навчання у Державній спеціалізованій художній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів “Колегіум мистецтв у Опішні”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.